Prešovčania v odvete s Dunaferrom nechcú zopakovať lanskú Konstancu

20.11.2009 Celý región

Prešov 20. novembra (TASR) – S pohodlným náskokom ôsmich gólov po triumfe 27:19 v prvom zápase odcestujú hádzanári Tatrana Prešov na odvetu 3. kola Pohára EHF do maďarského Dunaújvárosu, kde ich čaká domáci Dunaferr SE.
Cieľ zverencov Rastislava Trtíka je jasný - ubrániť výhodu z domácej palubovky a hlavne vyhnúť sa podobnému prepadáku ako vlani.
Pre Prešov bude zápas v Maďarsku aj reparátom za minuloročné osemfinálové sklamanie z minulej sezóny, keď ich v Pohári víťazov pohárov vyradil rumunský celok HCM Konstanca. Zeleno-bieli vtedy vyhrali doma tiež o osem gólov 33:25 a pred odvetou boli ich šance na postup celkom reálne. Lenže rumunský súper zvíťazil v odvete 31:20 a slovenský šampión sa s pohárovou Európou musel rozlúčiť.
Pivot Peter Dudáš na dvojzápas s Konstancou pochopiteľne nespomína v dobrom. "Voľačo vtedy pripískli domácim rozhodcovia, niektoré veci sme pokazili sami. Miskou na váhach bolo aj búrlivé prostredie v hľadisku a vybičovaná atmosféra. Niektorí prudší diváci na nás pľuli. Bolo to poriadne kruté a aj si to teraz pripomíname. Samozrejme s tým, že sa história tentoraz už nesmie opakovať, " zalovil v pamäti bývalý reprezentant.
Pred nedeľňajším vystúpením v Dunaújvárosi môžu byť teoreticky o čosi pokojnejší. Na chrbty by im už nemali dýchať domáci fanúšikovia, hoci tí nemilujú hádzanú o nič menej, než tí od Čierneho mora. V druhej vlne za hráčmi do Maďarska pricestujú aj ich fanúšikovia. "Sme radi, že sa dali dohromady. Ako ich poznáme, neprídu iba ticho sedieť a sledovať zápas, ale nás budú hnať svojimi hlasivkami dopredu, " dodal Dudáš, ktorý sa začiatkom mesiaca stal otcom. Čo sa týka šance na postup do 4. kola Pohára EHF, v tom má jasno: "Som optimistom. Dvakrát nevyužiť takú šancu by bol hriech. Možno to nebude pekný zápas, no rozhodujúci bude jeho výsledok a tomu podriadime všetko. Najbližší žreb vo Viedni by nás potom určite zaujímal ešte viac, než ten posledný. V osmičke najlepších budú už len samé európske esá, " zdôraznil prešovský pivot.
Krídelník Radoslav Antl, ktorý vlani ešte legionárčil vo Švajčiarsku, dodal: "Určite to nebude žiadna prechádzka ružovým sadom. Videli sme už v prvom zápase, že Maďari hrýzli a stále sa doťahovali. Nebyť výborných zákrokov Kuba Krupu mohlo to dopadnúť aj inak. Na odvetu v Dunaújvárosi sa veľmi teším. " Okrem osemgólového "nárazníka" v prospech Prešovčanov hovorí aj skutočnosť, že inkasovali iba 19 gólov. Ak sa im podarí strelecký výkon Dunaferru aspoň zopakovať na jeho palubovke pri Dunaji, môžu si dovoliť aj osemgólovú prehru. Dudášov náprotivok z Dunaferru a slovenský reprezentant Michal Kopčo už po prehre v Prešove prisľúbil: "Spravíme všetko preto, aby sme postúpili a až keď sa to nepodarí, budem gratulovať Prešovu. verím, že fanúšikov príde dosť, predsa len ide o Pohár EHF, " Kopčo.
 

Vyberte región